SESTAVINE (za 4 osebe):
- 2 srednje veliki rdeči čebuli
- 3 koreni pastinaka
- 3 korenčki
- 1 strok česna – sesekljan
- ¼ svežega rdečega čilija (očiščenega semen)
- 2 žlici (35 ml) olivnega olja
- Kos masla (20-25 g)
- ½-1 čajna žlička curryija
- Jušna osnova ali jušna kocka in voda
- 2 žlici žar omake Tiptree
- 4 čajne žličke lahke Creme Fraiche ali kisle smetane (po želji)
PRIPRAVA:
Olupi in na grobo nasekljaj zelenjavo.
V večji kozici segrej kos masla in olivno olje.
Dodaj čebulo in praži približno 3 minute, da se zmehča.
Dodaj pastinak, korenček in curry v prahu. Ob stalnem mešanju praži še 2 minuti.
Dodaj jušno osnovo ali jušno kocko in vodo, da prekrije zelenjavo.
Pusti rahlo vreti 20 minut, da se korenčki zmehčajo.
Odstavi, s paličnim mešalnikom spasiraj kuhano zelenjavo in vmešaj žar omako Tiptree.
Ponovno segrej, začini po okusu. Postrezi s svežim kruhom.
Po želji dodaj žličko lahke Creme Fraiche (ali kisle smetane) v vsako postreženo skodelico juhe.
Kategorija: Recepti Omake Tiptree