Pikantna zimska juha z omako za žar

SESTAVINE (za 4 osebe):

  • 2 srednje veliki rdeči čebuli
  • 3 koreni pastinaka
  • 3 korenčki
  • 1 strok česna – sesekljan
  • ¼ svežega rdečega čilija (očiščenega semen)
  • 2 žlici (35 ml) olivnega olja
  • Kos masla (20-25 g)
  • ½-1 čajna žlička curryija
  • Jušna osnova ali jušna kocka in voda
  • 2 žlici žar omake Tiptree
  • 4 čajne žličke lahke Creme Fraiche ali kisle smetane (po želji)

 

PRIPRAVA:

Olupi in na grobo nasekljaj zelenjavo.
V večji kozici segrej kos masla in olivno olje.
Dodaj čebulo in praži približno 3 minute, da se zmehča.
Dodaj pastinak, korenček in curry v prahu. Ob stalnem mešanju praži še 2 minuti.
Dodaj jušno osnovo ali jušno kocko in vodo, da prekrije zelenjavo.
Pusti rahlo vreti 20 minut, da se korenčki zmehčajo.
Odstavi, s paličnim mešalnikom spasiraj kuhano zelenjavo in vmešaj žar omako Tiptree.
Ponovno segrej, začini po okusu. Postrezi s svežim kruhom.
Po želji dodaj žličko lahke Creme Fraiche (ali kisle smetane) v vsako postreženo skodelico juhe.

 

Kategorija: Recepti Omake Tiptree